Vesterbro Blues- Historier om Vesterbro og dem, der boede der
Information
Fra Hof til Macchiato
Uforudsigelig! Hvis vi skal beskrive Vesterbro med ét ord. Så må det være uforudsigelig. Vi ved aldrig helt, hvad vi oplever, når vi går byvandring på Vesterbro. Det er den bydel, der har været igennem den vildeste udvikling. Vi har som mål at vise jer områder, kontraster og selvfølgelig at fortælle jer historier om de kendte og de ukendte. Kom med på en meget anderledes byvandring, hvor vi fortæller om slagterne i Kødbyen, om arbejderne i de små lejligheder og om Nordeuropas største byfornyelsesprojekt, der bogstavelig talt vendte op og ned på Vesterbro. Det gamle arbejderkvarter blev til istandsatte attraktive lejligheder med børnefamilier med Niholaer, der kæmper om pladsen på Istedgade. De brune stamsteder er skiftet ud med økologiske caféer, der langer Macchiatoer over disken. Men der er stadig mange spor efter det autentiske Vesterbro.
FRA UDSAT TIL VÆRDSAT
Vi tager jer med på byvandring gennem Vesterbro, hvor vi går igennem Kødbyen, og hvor I hører om stofscenen dengang og nu. Vi fortæller også om det sociale hjælpearbejde, som stadig er en stor del af Vesterbro. Vi fortæller om dem, der kommer her og om dem, som bor her. Vi fortæller om Onkel Danny, Tove Ditlevsen, om at være fræk som en slagterhund, eller bare at være en bondefanger. Vi kommer forbi Stjerneradio på Istedgade, hvor vi fortæller om Besættelsestiden og om dannelsen af Holger Danske, Danmarks største sabotageorganisation.
OM AT SKYDE PAPEGØJEN
På vores vej gennem Vesterbro kommer vi forbi Skydebanehaven, hvor vi fortæller om Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab og Danske Broderskab, der går tilbage til 1400-tallet. Selskabet havde deres skydebane her på Vesterbro fra 1753 og i de næste 200 år. Vi fortæller historien om selskabet, om at skyde papegøjen og om den meget høje mur. Der er ikke langt fra Skydebanehaven til en anden meget anderledes gade med det engelskklingende navn Westend. Gadens indgang fra Vesterbrogade er en diskret port. Turen går derefter ned til Tove i Hedebygade, forbi Vega inden byvandringen ender i den nyrenoverede Enghavepark, hvor asfaltballerne i 1950’erne begejstrede de unge med ”Rock around the clock” og sendte de ældre generationer i chock og fortvivlelse.
HVAD HAR STRUENSEE MED VEGA AT GØRE?
Struensee blev dømt til døden for "majestætsforbrydelse" og henrettet for øjnene af det meste af Københavns befolkning på Østerfælled den 28. april 1772. Afhugning af højre hånd, derpå af hovedet, hvorefter kroppen parteredes, og det hele anbragtes på hjul og stejle. Gennem flere år kunne resterne beskues på Vesterfælled, hvor spillestedet Vega ligger i dag.
populære ture & aktiviteter
Lad dig inspirere af andre fortællinger
Kundeudtalelser
Det siger vores glade og tilfredse kunder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Vi sender nyhedsbrev ud løbende. Vi fortæller om vores arrangementer, sjove anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.