VILD, VOVET, NORDVEST – HISTORIER OM DET GAMLE OG NYE NV
Start: Fuglebakken Station | Slut: Nørrebro Station Fuglebakken Station, Borups Allé 143, FrederiksbergNORDVEST EN BROGET BYDEL
Nordvestkvarteret er et område i byen som er gang med en vældig udvikling, men hvor godt kender vi egentlig det hjørne af vores hovedstad? Vi tager dig med en tur gennem området og fortæller både historier om det gamle og nye NV. Hør blandt andet om arbejdernes liv i begyndelsen af 1900 tallet, den lokalt drevne Fælleskafe, den farvestrålende Imam Ali Moske og et par røverhistorier fra Kim Larsens barndom på Mågevej!
Mange unge og iværksættere er flyttet til Nordvest de sidste år – og det kan selvfølgelig mærkes. Mange tilflyttere er tiltrukket af et område, der ikke er så pænt og poleret og færdigindrettet, som andre dele af byen. Her i Nordvest får du nemlig et mix af forskellige kulturer, og et mix af nyt og gammelt. Her er både hyggeligt og samtidig er der mange arkitektoniske detaljer, når man giver sig tid til at kigge rundt og kigge op. I Nordvest handler det om at gå på opdagelse, for området er fyldt med forvandlinger som Vandværket, der er genopstået som nyrestaureret konferencecenter. Hør også om den indflydelsesrige arkitektoniske strømning “Bedre Byggeskik” i det charmerende Grøndalsvænge kvarter. Det er ideen om simple materialer og håndværksmæssigt gode løsninger, der har skabt begrebet “murermestervilla”. Vi ser også stadion ved Genforeningspladsen, der blev etableret i tid, hvor der er fokus på en sund sjæl i et sundt legeme og gode boliger til arbejderne.Men også i dag viser NV arkitektonisk flyvehøjde og nytænkning: I Fuglekvarteret lægger vi vejen forbi Grøndalsvænget skole, der for nyligt er udbygget og præmieret for den indbydende arkitektur og bæredygtige initiativer. Et synligt minde på et mørkt kapitel af Danmarkshistorien er mindestenen i skolegården. Også andre steder snubler vi bogstaveligt talt over fortællinger fra de mørke år, når vi kommer forbi Vibevej, hvor vi kommer tæt på en af de mange jøder, der blev deporteret under besættelsen.