Kom med på byvandring i Carlsberg Byen. En tidsrejse, hvor vi kommer rundt om øllets historie, om J.C. Jacobsen, der startede et bryggeri opkaldt efter sin søn Carl og ‘bjerget’ som produktionen blev lavet på, nemlig Valby Bakke. Forholdet var ikke godt mellem fader og søn, og derfor taler man både om Ny- og Gammel Carlsberg. På denne byvandring dykker vi helt ned i konflikten og forsoningen mellem faderen og sønnen. På byvandringen rundt i Carlsberg Byen, fortæller vi om en helt unik industriarkitektur, om 1800-tallets Danmark, og om gaverne til det danske folk som Frederiksborg slot, Glyptoteket, Botanisk Have og ikke mindst Den Lille Havfrue. Vi fortæller selvfølgelig også en masse om alt det nye, der sker i området, om ny arkitektur, om byplanlægning og bæredygtigt byggeri. I 1800-tallet var vandet i København så beskidt, at man måtte drikke øl i stedet. Seks liter øl om dagen fik ethvert voksent menneske. Kongens bøsseskytter fik 10, og eleverne på latinskolerne fik 3-4! Det var ikke en skam at være fuld, man måtte bare ikke være beruset i retten eller i Guds hus. Hvorfor har vi i dag stadig et rum, der kaldes et ‘bryggers? Hvorfor elefanterne på Carlsberg et swastikategn på siden? Og hvorfor var svært at lave rigtig god øl, da J.C. Jacobsen startede sin produktion af bayersk øl? Få svaret på vores rundvisning i Carlsbergbyen.